صادرات چرم گوسفندی ایران به کدام کشورها بیشتر انجام می شود؟ چه شرایطی برای صادرات چرم های تولید ایران وجود دارد؟ اعلا و اصطلاحا درجه یک بودن چرم گوسفندی با چه شاخصه های معین می شود؟ در حال حاضر از چه طریقی صادرات آنها را می توان پیگیری کرد و انجام داد؟
شاخصه های چرم اعلا و درجه یک طبیعی
- نداشتن سوراخ و آسیب دیدگی در چرم
- کندن پوست از حیوان به روش صنعتی
- رنگ شدن چرم به صورت یکدست و مناسب
- حتی الامکان بزرگ بودن سایز هر جلد از چرم
- تا حد ممکن یک دست بودن ضخامت چرم در تمامی قسمت های جلد
شرایط صادرات چرم ایران
- سورت بندی شدن چرم
- درجه یک و مرغوب بودن
- امکان تولید در حجم بالا
- انجام دباغی بر روی چرم (دارا بودن ارزش افزوده)
اشاره کردیم که برای صادرات چرم های طبیعی تولید ایران، می بایست چرم دارای ارزش افزوده باشد؛ این بدان معناست که چرم از حالت کاملا خام باید خارج شده باشد و حداقل چندین مرحله از دباغی چرم بر روی آن انجام پذیرفته باشد.
در واقع کشور ایران برای آنکه جلوی خام فروشی را بگیرد و به نوعی ارزآوری برای کشور امکان پذیر باشد؛ عوارض گمرکی بالایی (حدودا 25 تا 30 درصد) را برای صادرات چرم خام (و از جمله گوسفندی) در نظر گرفته. که این هزینه به نظر بالا می رسد و بهتر آنست که چرم های کراست (چرم کاملا دباغی شده و رنگ نشده) یا چرم فینیش (چرم کاملا دباغی شده و رنگ شده) برای صادرات سفارش داده شود.
هم اکنون امکان صادرات انواع چرم گوسفندی اعلا و مرغوب ایرانی به کشورهای ترکیه، روسیه، حاشیه خلیج فارس، و نیز کشورهای اروپایی فراهم گردیده و تاجرانی که قصد انجام تجارت و صادرات چرم گوسفندی را دارند، می توانند از طریق هماهنگی با شرکت های بازرگانی محصول مدنظرشان را سفارش داده و آن را در مرزی که می خواهند و حتی به روشی که در نظر دارند صادر نمایند. (هوایی، دریایی، زمینی)
منبع: چرم شروین